Profile

Arpad Szombathelyi te Gyor Hongarije (1954)

Verlaat in 1981 zijn vaderland; komt in Nederland terecht waar hij in 1986 de vluchtelingenstatus verkrijgt en een verblijfsvergunning.

Opgeleid als industrieel vormgever, begeeft zich op het gebied van de autonome beeldende kunst, waarbij hij industriele materialen gebruikt en vaak kunstmatig licht (neon) Zijn voorkeur gaat uit naar plexiglas en/of roestvrijstaal, welke materialen hij ,door zijn technisch inzicht met elkaar tot een evenwichtige eenheid brengt

Als omgevingskunstenaar in zijn ruimtelijk monumentale werken en ook in zijn installaties brengt hij een integratie tot stand, met de omgeving, het publiek en voegt digitale toepassing toe. Voor hem is het een levensbehoefte om schoonheid uit te drukken en in zijn voornamelijk abstracte werk is zijn betrokkenheid met het leven te herkennen, waarbij vaak de link wordt gelegd met spiritualiteit en religie.

In zijn werken gaan vorm en inhoud samen en zijn boeiend "engagement" stemt altijd tot nadenken. Vanaf l995 neemt hij deel aan talloze kunstmanifestaties in binnen- en buitenland.

Geboren: 01-05-1954 Gyor – Hongarije
Werkt en woont sinds 1981 in: Hengelo
Vooropleiding: Industriele vormgeving
Atelier adres: DE BLOKHUT, Oude Postweg 61 Hengelo ( S.W.W.K -Gem. Hengelo )
Lid: HENK, BV (Hengelose en Enschedese Kunstenaars belangen vereniging)
Ingeschreven bij: Gem.Hengelo afd. Kunst en Cultuur als beeldend kunstenaar
Ingeschreven bij: K.C.O – Zwolle

www.arpadbeeldendekunst.nl
www.SKKN.nl